Friday 21 September 2012

Citroentaartjes : de magie van de zuur en zacht! (NL/FR)





Cliquez ici pour la version FR.

De citroentaart : een echte droom.. En toch heb ik dit wonder heel laat ontdekt. Inderdaad trekte de zure smaak van de zitroen mij niet zoveel aan wanneer ik een dessert zou moeten kiezen. En op een dag heb ik DE zitroentaart geprobeerd : een krokante zanddeeg met een rijke en smeltende citroencrème dat de smaak laat bruisen. Nu ben ik daar echt aan verslaafd!

De plus van dit recept : de zanddeeg is met zuramandel geparfumeerd en is zo zacht als een cake ! U kunt ook de citroencrème met yoghourt en muesli of met een crumble of ook nog op een toast gebruiken. 

Voor de lekkerbeksters, kunnen zij een merengue toevoegen.




Voor 8 kleine citroentaartjes:

Het deeg
 
1 eigeel
85g bloem
1/2cc bakpoeder
40g zachte boter
40g suiker
5 druppels amandelextract
zout

De citroencrème
 
sap van een citroen
schil van een citroen
2 eieren
30 g boter
75g suiker

De citroencrème
Schil de citroenen, pers ze uit en snijd de schil heel fijn. Doe alle benodigdheden voor de citroencrème in een pannetje en roer op een matig vuurtje tot de crème is ingedikt. Laat afkoelen.

Het deeg
Meng het ei, de boter, de suiker, het zout en de vanille en meng vervolgens de bloem en het amandelpoeder eronder. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deegbal.

Laat het deeg  een uur in de koelkast rusten.

Rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Schik het in ronde vormpjes van 6 à 7 cm. Bak ze af in een oven van 170 graden gedurende 20 à 25 minuten.

Vul de gebakken taartjes tenslotte op met de afgekoelde citroencrème.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en uit zijn vorm nemen.

U kunt uw taart met frambozen, citroenschil en een munt blad
versieren.






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...