Tuesday, 10 May 2011

Wafel met wortel, koriander en komijn en geitenkaasroom (NL)


Brusselse wafels, Luikse wafels,… België is niet enkel het land van mosselen en frieten maar ook van wafels. Je vindt ze dan ook op elke hoek van de straat (of toch bijna). En hoe te weerstaan aan het verleidelijke geklingel van ijs-en wafelkarretjes die rondrijden in de straten… Als groot liefhebber van wafels waagde ik mij zowel aan het originele recept als aan een hartige versie: een wafel met wortel en komijn.

Mijn tip: gesneden in staafjes zijn de wafels perfect als aperitiefhapje. Begeleid door een salade zullen ze iedereen aangenaam verrassen als volwaardige maaltijd.


Ingrediënten voor de wafels (voor 4 personen als hoofdgerecht of 6 personen als aperitiefhapje)

300 gr bloem
3 rauwe wortels
2 eieren
¼ liter lauwe melk
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
het sap van een halve sinaasappel of 30 cl sinaasappelsap
een snuifje zout
1 soeplepel komijnzaadjes
1 soeplepel versgehakte koriander
100 gr gesmolten boter
een stuk verse gemberwortel

Schil de wortelen en snijd ze in fijne schijfjes. Schil de gember en hak hem fijn. Verwarm de wortelen met het sinaasappelsap tot de wortelen zacht geworden zijn en mix ze tot puree.

Meng in een saladekom de Parmezaanse kaas, de komijn, de wortelpuree, de koriander, de eieren, de melk en de gesmolten boter. Voeg de bloem toe en meng alles. Laat het deeg gedurende 30 minuten rusten op kamertemperatuur onder een vochtige keukenhanddoek.

Ingrediënten voor de geitenkaasroom

1 potje verse geitenkaas
30 cl slagroom
1 lepel versgehakte koriander
peper en zout

Klop de room op tot je een smeuïge massa krijgt. Spatel er voorzichtig de verse geitenkaas onder die je voordien al zachtjes hebt losgeroerd en de verse koriander. Schep het mengsel over in een kom en plaats het in de ijskast tot gebruik.

2 comments:

Anonymous said...

trop bien!
ik find u starRS figuren hel leuk!
bisous van australien!

Dans l'assiette des autres said...

Wie is dat? Truls?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...