Ook
niet-fans van dit dessert zullen bezwijken voor deze ultra-smeuïge
geparfumeerde rijstpap. En moeite hebben om het schaaltje niet volledig uit te
likken…
Rijstpap
1 liter
melk
125 gr
ronde rijst
1
vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
1 kleine
kardemompeul (of ½ van een grote)
1 capsule
saffraan (of enkele draadjes)
2 à 3 el
suiker
een vleugje
kaneel
Verwarm de
melk. Voeg de rijst toe. Snijd het vanillestokje open en haal de vanille er met
een mesje uit. Open de kardemompeul en maak de zaadjes zo fijn mogelijk (dat
lukt best in een vijzel). Voeg de vanille en de kardemom toe aan de melk met
rijst.
Laat
ongeveer 30 minuten zachtjes koken en roer regelmatig om. Voeg suiker en
saffraan toe en laat nog een 5-tal minuten onafgedekt koken, terwijl je roert.
Giet in
schaaltjes. Dien warm of koud op en bestrooi met een vleugje kaneel. Het
leeggemaakte vanillestokje kun je als garnering gebruiken.
No comments:
Post a Comment