Thursday 8 December 2011

Ultra-smeuïge geparfumeerde rijstpap (NL)


Ook niet-fans van dit dessert zullen bezwijken voor deze ultra-smeuïge geparfumeerde rijstpap. En moeite hebben om het schaaltje niet volledig uit te likken…   

Rijstpap


 Ingrediënten voor 4 personen

1 liter melk
125 gr ronde rijst
1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
1 kleine kardemompeul (of ½  van een grote)
1 capsule saffraan (of enkele draadjes)
2 à 3 el suiker
een vleugje kaneel

Verwarm de melk. Voeg de rijst toe. Snijd het vanillestokje open en haal de vanille er met een mesje uit. Open de kardemompeul en maak de zaadjes zo fijn mogelijk (dat lukt best in een vijzel). Voeg de vanille en de kardemom toe aan de melk met rijst.

Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken en roer regelmatig om. Voeg suiker en saffraan toe en laat nog een 5-tal minuten onafgedekt koken, terwijl je roert.

Giet in schaaltjes. Dien warm of koud op en bestrooi met een vleugje kaneel. Het leeggemaakte vanillestokje kun je als garnering gebruiken.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...