Voor de
eerste keer ging Dans l’assiette des autres proeven in het bord van onbekenden!
Inderdaad, in de niet aflatende zoektocht naar nieuwe recepten, belandde ik
samen met een collega bij vrienden van haar zus. Op voorhand kenden we geen van
beiden het avontuurlijke koppel, Eva en Adri, die ons uitnodigden voor een
heerlijke lunch. Op het menu: een culinaire reis doorheen Portugal. Het werd een
gezellige en smakelijke namiddag daar in hun mooie appartement in het Pulhof in
Berchem.
Eva is een
jonge, nieuwsgierige vrouw die zich voor haar etentjes graag laat inspireren
door haar reizen. Die zondagnamiddag konden we genieten
van een heerlijke Portugese schotel: cataplana. Deze heerlijke zeevruchtensoep
werd vergezeld van favas, een mengeling van tuinbonen en gestoofd varkensvlees. Voor de gelegenheid serveerde Eva het eten in haar mooie
Marokkaanse aardewerken servies. Als dessert kregen we een heerlijk smeuïge en
geparfumeerde rijstpap. We werden echt verwend!
Nogmaals een hele grote merci aan het
hartelijke koppel voor hun vorstelijk onthaal. Dank ook aan Anouk voor de
coördinatie, de foto’s en de Nederlandse vertaling.
Haar recepten :
Wat heeft
je beïnvloed in de keuken?
Elke reis
zorgt voor nieuwe culinaire indrukken en doet m'n creativiteit ontwaken. De
originele combinaties van de Spaanse en Portugese keuken, de gevarieerde
Italiaanse keuken, de kleurrijke Marokkaanse keuken, ... Ik ga op reis graag
naar versmarkten waar je naast prachtig uitgestalde groenten en fruit vaak
allerlei lokale specialiteiten ziet. Zo'n markten geven me altijd goesting om
te koken. De topper vind ik natuurlijk de indrukwekkende Mercat de la Boqueria
in Barcelona.
Wat zijn je
culinaire zonden?
Tijdens het
aspergeseizoen zou ik bijna elke dag asperges kunnen eten. Maar misschien wil
je liever iets horen dat minder gezond is? Af en toe ga ik een lekker
suikerbrood halen, en dan eet ik er natuurlijk veel te veel van. Met een dikke
laag echte boter.
Wat is je
grootste culinaire verwezenlijking?
Een
overbluffende prestatie kan ik niet meteen noemen, want ik houd het graag
gemakkelijk en eenvoudig. Culinaire hoogstandjes zijn niet aan mij besteed. Het
meest tevreden ben ik over mijn ovengerechten en sudderschotels: moussaka,
melanzane alla parmigiana, caponata, cassoulet, shepherd's pie, cataplana: da's
gegarandeerd scoren bij de tafelgenoten.
Wat is jouw
favoriete snel-snel maaltijd?
Met
voorsprong 'penne alla carbonara' (pasta met room, spek, eieren, olijfolie en
parmezaanse kaas). Klaar in een wip en het stilt de honger enorm goed. Kleine
kindjes zijn er ook dol op. Dik tien jaar geleden heeft m'n Italiaanse neef me
getoond hoe je dat klaarmaakt, en het is sindsdien al veel op tafel gekomen.
Wat is jouw
grootste keukengeheim?
No comments:
Post a Comment